torsdag 29. januar 2009

Pearl Lagoon

Naa er oppholdet vaart her i Pearl Lagoon snart over. Vi kom forrige tirsdag, og paa soendag drar vi lenger nord til Wawashang og skog-skolen der. Paa den tida vi har vaert her har vi rett og slett bare hatt det bra. Familien vaar er kjempekoslig, og byen her er noe helt annet enn alle andre steder vi har vaert. Det er vel 3500 innbyggere her til sammen, men det virker ikke saa stort. Alle hilser og er hyggelige og det er kjempelett aa bli kjent med folk. Vi hjelper til med dataundervisningen paa en skole drevet av organisasjonen FADCANIC som blant annet er stoettet av norske midler. Dataundervisningen er bare et par timer hver dag, saa vi har nok tid til aa utforske resten av stedet. Tjue minutters gange herfra er det en liten landsby som heter Awas. Der er det bademuligheter, og naa har vi endelig faatt litt farge paa andre deler av kroppen enn armer og legger. FADCANIC har laget opplegg for oss, saa sammen med en fra Oesterrike har vi fatt besoekt helsesenteret, en kvinne/barne-organisasjon, en organisasjon som jobber mot HIv/AIDS og en gaard langt inni "jungelen". Paa Kvinne/barne-organisasjonen fikk vi vite at gutter helt ned i 9-aars alderen royker hasj, saa det er en del problemer under overflaten her. AIDS organisasjonen er stoettet av den norske kirke. Folk som bor her jobber ofte paa cruiseskip, saa Norge er ikke helt ukjent. I dag var vi bokstavelig talt der peppern gror! Det var kult! Vi fikk se kakao-boenner, vanlige boenner, mais, kokosnoetter av forskjellig slag, pepper planter, broedfrukt (veldig godt btw!!), teak traer, mahogni-traer, kanel-traer, flor de Jamaica og en droess andre kule saker! Eieren av denne gaarden har hatt ansvaret for skogbruksskolen i Wawashang som vi skal til, saa han jobber paa samme maate som dem. Mange typer.

Paa loerdag var vi paa kirkemoete der de ba for oss. Det var interessant. Huff, vi er virkelig uvitende naar det gjelder religion og forhold til det. Vi var ogsaa i kirka paa soendag, og vi ble presentert for menigheten. Alle som bor her vet at vi heter Inga, Ingrid og Ingeborg (DIVERSE MERKELIGE UTTALELSER. UPRAKTISK NAVN I UTLANDET).

Og i forrige uke var vi paa soeppeldynga i Managua. Dere maa nesten lese om det paa kristin sin blogg, for hun har skrevet det med akkurat samme inntrykk som meg. www.reisentilnicaragua.blogspot. com

Er ikke sikkert det er hverken dekning eller internett foer vi er i Managua igjen 6. feb. C you, man.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar